Wat is "invriezen van eicellen"?

In een notendop…

Eicellen invriezen is een proces waarbij uw eicellen worden gecollecteerd, ingevroren en dan bewaard. Dit geeft u de mogelijkheid om op een later tijdstip te proberen kinderen te krijgen, wanneer u er klaar voor bent.

Hoe werkt het?

Het is een eenvoudige procedure…

De behandeling bestaat uit één of meerdere kuren van hormooninjecties om uw eicelproductie te stimuleren. Dat duurt ongeveer twee weken. De eicellen worden dan gecollecteerd, snel ingevroren en bewaard in vaten bij een zeer lage temperatuur.

Zou dit voor u een oplossing kunnen zijn?

Het is uw beslissing…

Als het krijgen van kinderen voor u momenteel nog geen prioriteit is, kan het zijn dat de optie om uw eicellen in te vriezen de druk verlaagt omtrent andere levenskeuzes zoals studies, uw carrière of zelfs het vinden van de juiste partner.

Wat kost het?

Dat hangt ervan af…

De kosten van het collecteren en invriezen van eicellen hangen af van het fertiliteitscentrum. Ook de opslag van uw eicellen zal aangerekend worden. Het is belangrijk dat u voldoende informatie inwint over de verschillende kosten voordat u eraan begint.

Wanneer u er klaar voor bent, zijn wij dat ook.

Wat is de eerste stap?

Als er nog iets anders is dat u graag eerst over de procedure wil weten, vindt u het antwoord misschien bij de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Ga naar veelgestelde vragen ›
Download de gids