Wat is "invriezen van eicellen"?

Je eicellen laten invriezen: een overzicht

Eicellen laten invriezen is een proces waarbij je eicellen worden gecollecteerd, ingevroren en vervolgens bewaard. Dit geeft je de mogelijkheid om kinderen te proberen krijgen op een later moment, wanneer jij er klaar voor bent.

 

Vind je fertiliteitskliniek

Een eenvoudige procedure

Een eenvoudige procedure

Je eicellen laten invriezen bestaat uit één of meerdere kuren van hormooninjecties die je eicelproductie stimuleren. Deze fase van de behandeling duurt ongeveer twee weken. Nadien worden de eicellen gecollecteerd, waarna ze onmiddellijk worden ingevroren en bewaard in vaten bij een zeer lage temperatuur.

 

Meer over de procedure

Jouw kinderwens, jouw keuze

Jouw kinderwens, jouw keuze

Alleen jij bepaalt wanneer je klaar bent om moeder te worden. Misschien wil je helemaal geen kinderen of misschien is het voor jou momenteel geen prioriteit. Dat is helemaal jouw recht. Je eicellen laten invriezen kan een manier zijn om de druk voor jezelf te verlagen. Wil je nog reizen, wil je liever eerst focussen op je carrière, wil je gaan voor een carrièreswitch en terug gaan studeren? Door je eicellen in te vriezen geef je jezelf meer tijd om andere wegen te ontdekken en pas later voor kinderen te gaan.

Het kostenplaatje

Het kostenplaatje

Je eicellen laten invriezen brengt enkele kosten met zich mee. Alles hangt af van het fertiliteitscentrum waar je je behandeling start. De hormonenbehandeling, het collecteren van je eicellen en de opslag van je eicellen moet je allemaal in rekening brengen. Het is belangrijk om je goed te informeren over de kosten voor je de procedure in gang zet.

 

Meer over het kostenplaatje

Camille en Becky lieten hun eicellen invriezen

Camille en Becky lieten hun eicellen invriezen

Becky was 33 jaar toen haar moedergevoelens de kop op staken. Maar dat was niet het enige, want ook Covid-19 maakte z’n intrede in de wereld. De lockdowns gaven haar de tijd om na te denken en ze kwam tot het besef dat er nog zoveel dingen waren die ze wou doen voor ze mama zou worden. Om zichzelf meer tijd te geven, koos ze ervoor om haar eicellen te laten invriezen.

Ook Camille trok naar een fertiliteitskliniek om haar eicellen te laten invriezen. Na 2 lange relaties was ze op 36-jarige leeftijd plots opnieuw single. Ze liet zich goed informeren en ondanks het feit dat het invriezen van eicellen geen garanties biedt op een succesvolle bevruchting, gaf de behandeling haar de nodige gemoedsrust.

 

Meer getuigenissen

Laat je informeren

Laat je informeren

Ontdek de antwoorden op de meestgestelde vragen over het invriezen van eicellen. Heb je binnenkort een afspraak bij een fertiliteitskliniek? Neem dan zeker onze fertiliteitsgids eens door.

 

Download onze fertiliteitsgids